Потвърдиха още три случая с коронавирусна инфекция в Бургас. Строителният бизнес осигурява 70 работни места

„В Бургас за последното денонощие са потвърдени още три случая на носители на коронавирус инфекция. Под карантина на територията на община Бургас са 920, на територията на областта-2 026“-това заяви днес кметът Николов по време на брифинг на общинския щаб за борба с коронавируса. Той каза още, че:

Синята зона ще бъде удължена до 12-ти април. Поръчани са голям брой защитни шлемове, които ще бъда разпределени между : УМБАЛ-Бургас, Инфекциозно и Приемно отеление, Бърза помощ, МВР и останалите здравни заведения на територията на община Бургас. Определен е и нов ред за изхвърляне на замърсеното бельо от отделението, в което в момента се лекуват болните от коронавирус. При среща с представители на строителния бизнес са приети ангажимент да осигурят нови работни места, към днешна дата те ще назначат 70 души. Има ново разпределение и доставки на защитни маски. Първите количества ще бъдат осигурени за УМБАЛ Бургас и останалите здравни заведения“.

„Към днешна дата болните с доказана covid инфекция в Бургаска област са 10. Новооткритите от вчера са 3-ма. Единият случай е с три годишно дете, другото на 8 години и за 22-годишна жена. Тя е пристигнала от Англия и всички, които са жители на общината и областта са били изследвани за носитетелство на вируса. Показали са отрицателни резултати, само 22-годишната жена е дала положителна проба. Днес предстои да бъдат направени още 5. Жената се е самоограничила и няма контактни лица на нея. Триманта нови са в Дома и състоянието им е добро. „- „-заяви на днешния брифинг д-р Паздеров-шеф на РЗИ-Бургас. Той допълни още, че общината продължава да зарежда със защитни средства и облекла всички лечебни заведения. Има доставени 10 тона спирт, които също се разпределят на същия принцип. “ Ресурсите ни са ограничени, както от страна на техника, така и от страна на специалисти. Разполагаме с 460 легла в цялата област и 40 интензивни за лечение на болни под апаратна вентилация, 145 от тях са в общинските болници. Всички пациенти,които не подлежат на домашно лечение и са от общините ще получават такава помощ от тези общински болници“.-каза още д-р Паздеров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email