Португалско фадо ще звучи под звездите на остров „Света Анастасия“

Една от звездите на португалското фадо – Жоана Амендоейра, ще гостува на 14 август на откритата сцена на остров „Света Анастасия“.

Жоана Амендоейра е една от най-популярните фадо певици от „ново поколение“. Гласът й придава на фадото различно звучене и нов живот, без да се отклонява от традицията.

Едва на 13 години тя печели първата си награда в „Grande Noite do Fado do Porto“. 
Днес, след 20 години на сцената като фадо изпълнител, след девет албума и концерти на най-престижните сцени в света, тя е е една от най-популярните и обичани съвременни изпълнителки на този характерен за Португалия стил музика.

Жоана Амендоейра гордо защитава наследството на фадо музиката, без да пренебрегва собственото си артистично изразяване.

Пред БНТ тя споделя: „Силата на любовта променя посоката на нашия живот. Смятам, че песните трябва да създават усещане за светлина. В този смисъл предпочитам да пея повече за красивата, а не за тъжната любов и предателствата. Но в крайна сметка във фадото има всичко, защото е отражение на нашия живот. Фадото е живот, а животът не е само тъга или щастие. Музиката може да ни пренесе в различен свят и да ни срещне с много различни култури. Да мечтаем или да си спомняме за това, което сме преживели, докато слушаме някоя песен. Музиката носи силата, която идва от сърцата и душите ни. Без нея животът ни щеше да бъде много по-тъжен“.


Програма:

19:30-20:00 часа – Отплаване от „Магазия 1“

21:00 часа – Начален час на концерта

23:00 часа – Отплаване към Бургас

Цена на билет с включен транспорт: 19 лева

Билети можете да закупите от Туристически информационен център „Часовника“ и от касата във фоайето на „Магазия 1“.

Повече информация и предварителна резервация можете да получите на телефон: 0882 004 124 – всеки ден от 09.00 до 17.00 часа и мейл: [email protected]

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email