Пореден успех: Примата на Бургаския театър Димитрина Тенева с номинация за престижното отличие „Златен кукерикон“ – 2021

Примата на бургаския театър Димитрина Тенева е номинирана в категория „Женска роля“ за  превъплащението си в постановката „Животът е вкусен“ от Дейвид Линдзи-Абер, под режисурата на Борислав Чакринов.  Церемонията по връчване на престижните награди за хумор и сатира е предвидена да се случи на 7 април в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. 

„Това е поредният успех за нашия Бургас. Актрисата Димитрина Тенева е сред най-обичаните и талантливи лица на бургаския театър. Срещата с нея на сцената е винаги незабравимо преживяване. Гордеем се с нейните успехи. Те са признание за таланта и отношението към публиката“,  коментира по повод номинацията на актрисата кметът  Димитър Николов.

Събитието се реализира за пета година, а награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще получи професор Пламен Марков.

„Много съм щастлива, че са забелязали моята игра, за вниманието. Радвам се безкрайно и за успеха на нашите съграждани, номинирани за „Оскар“. Бургас е люлка на таланти. Можем да се гордеем с редица именити артисти, като започнем с Райна Кабаиванска и Мария Бакалова. Благодарна съм на моите колеги от театъра, екипът ни е прекрасен, бургаската публика е най-вдъхновяващата.Благодарим и ръкопляскаме на всички ценители на театъра“.- коментира Димитрина Тенева.

В постановката „Животът е вкусен“ бургаската прима си  партнира с Антоанета Кръстникова, Стоян Памуков, Невена Цанева и др.

Димитрина Тенева е родена на 14 декември 1948 г. в Бургас. Завършила е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което се завръща в родния град и е в трупата на Драматичен театър „Адриана Будевска” от 1971 г.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email