Пореден триумф на лекоатлетите от Спортното училище

Пореден триумф отбелязаха възпитаниците на бургаското Спортно училище на Националното първенство по лека атлетика. Деветокласникът Димитър Христов стана двукратен шампион на 200 и 400 метра гладко бягане до 18 години. Той беше най-бърз на по-късата дистанция с време 22,53 секунди, а на 400 метра спря на 50,18.

„Резултатите му наистина са впечатляващи, съвсем близко са до норматив за Европейското в Словения в двете дисциплини, които са съответно 22,40 и 49,90. Нека да е здрав. До лятото е напълно постижимо и реално да покрие нормативите“, заяви неговата треньорка Вяра Чавдарова-Петкова.

Специалистката изведе своя възпитаник в началото на годината до първото място на 200 метра на международния турнир „Академик“. След това 15-годишният Димитър зае трето място на държавния шампионат за групата до 20 години на 400 метра гладко бягане с време 50,67 и стана четвърти на 200 метра с 23,01.

Други лекоатлети, възпитаници на клуб „Бургас 98“, също спечелиха отличия. Стиляна Радева е първа на овчарски скок, а Гергана Георгиева е пета, като малшанс на една от височините я лиши от мястото сред призьорките. Илияна Мичевска, която е европейска шампионка за глухи от миналата година, стана четвърта на 400 метра за девойки.

Трета на 800 метра под 18 години е Магдалена Ганчева. Ангел Райков е бронзов медалист на овчарски скок до 18 години с постижение от 3,80 метра. При своя дебют Петър Гроздев се класира на шесто място на овчарски скок при юношите. Със състезателите на овчарски скок в клуб „Бургас 98“ работи доайенът Величко Денчев.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email