Поляк триумфира в 67-та международна колоездачна обиколка на България

Полякът Патрик Стош триумфира в 67-та международна колоездачна обиколка на България. Той завърши с общо време от четирите етапа 11 часа, 47 минути и 34 секунди със средна скорост от 44,1 километра. Втори се нареди италианецът Александро Барони, само на 6 секунди от победителя, а трети на 8 секунди е  испанецът Мигел Анхел Байестерос.

В последния етап от обиколката от Сливен до Булгас-111 километра първи финишира друг поляк – Ноберт Банашек с време  2:23,46 и средна скорост от 46,3 километра в час. Втори завърши Алан Банашек, слевдван от Пиер Барбие от Франция.

Състезанието, което се поднови след двегодишно прекъсване завършиха общо 103-ма колоездачи от 15 чуждестранни и 5 български отбора.

Организатор на обиколката е Българската федерация по колоездене, с подкрепата на КК „Черноморец“ и община Бургас за последния финален етап.

Наградите на най-добрите връчиха зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева, председателят на  постоянната комисия по „Спорт“ в Общинския съвет Йордан Георгиев, зам.председателят на Общинския съвет Станимир Апостолов и съветниците Георги Маринчев и Тодор Йосифов, председателят на Българската федерация по колоездене и директор на обиколката Драгомир Кузов, Коста Чолаков-изп.директор на ДЗИ, генерален спонсор на престижното съссезание. В награждаването се включи и трикратният победител в международната колоездачна обиколка на България – бургазлията Христо Зайков. 

„От името на кмета Димитър Николов поздравявам всички участници за проявеното мъжество и чудесното състезание. Бургас е доказал през годините, че е един от водещите ни центрове на колоезденето, а интересът към този  спорт е изключително голям“, заяви Диана Саватева. 

Награда връчи зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева

„Организацията на цялото състезание и на последния етап до Бургас премина беше на супер ниво. Благодарности за всички общини, които приеха отделните етапи“, заяви президентът на федерацията ни по колоездене Драгомир Кузов. Той награди с плакети кмета Димитър Николов и заслужилия бургаски треньор-ветеран Васил Димитров. Своето признание получиха и малките колоездачи от КК“Бургас“, с треньор Тодор Ангелов, които са шампиони на България. Младите надежди излязоха на трибуната, за да получат купа и подаръци от името на община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email