Полиция, Общината и РЗИ започват проверки по пазарите в Бургас.

Общинският кризисен щаб обсъди възможността за допълнителна грижа към възрастни хора, които не са потребители на домашния социален патронаж, но имат нужда от почистване, медицинска консултация и топла храна, тъй като децата им в момента не могат да се грижат за тях, защото се намират в друг град или чужбина.

245 са постъпилите заявления за хранителна помощ по програмата, гласувана от Общински съвет – Бургас. Вчера и днес са раздадени над 50 хранителни пакета. Раздаването на храна ще продължи и през уикенда.  

Полиция, Общината и РЗИ започват проверки по пазарите в Бургас. Ще се следи за недопускане струпването на хора и дали се изпълняват мерките за безопасност, заради очакваното по-високо потребление по празниците.

1160 пулверизатора по половин литър са раздадени на домоуправители в Бургас, както и 4800 бутилки концентрат за разреждане.

Общинският щаб разгледа входираната подписка от собственици на вендинг машини за топли напитки, с искане за отмяна на забраната за използването им. Медицинските лица в щаба изразиха категорично становище против отмяна на забраната, аргументирайки се с опасността от разпространяване на заразата. Заповедта остава в сила до края на извънредното положение.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email