Полицията спря огромно количество храни с изтекъл срок на годност

Огромни количества храни с подправен или изтекъл срок на годност иззе Икономическа полиция към Областна дирекция на МВР – Бургас от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия в Северна промишлена зона.  

Това са захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срока на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са печати, мастило, датчици и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност.

Фабричните срокове се заличавали, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен такъв.

В склада и магазина са открити огромни количества шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други с изтекъл срок на годност.

Станало ясно, че на голяма част от стоката срокът на годност е изтекъл преди повече от 5 години, като същата е предназначена предимно за деца. Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email