Показват любопитни кътчета от Италия във „Флората“

Италианският културен институт в София, съвместно с Агенция „БулФото“, организира фотографска изложба, озаглавена „Копнеж по Италия“.

Експозицията ще бъде отворена за посетители в периода от 3 до 31 август в зала 2 на Експозиционен център „Флора“ Бургас. Разговаряме с Мирослава Аргирова, управител на Експоцентър „Флора“.

„Началото си тази изложба води от първите дни на социалното дистанциране в България. По времето, когато Италия понасяше първите удари на епидемията, забелязах как започва да се променя отношението към италианците по софийските улици. Много минувачи ги гледаха с подозрение и враждебност. Тогава реших да опитам да припомня доброто чувство, което винаги сме имали помежду си от времето, когато всяка снимка от Италия, публикувана в социалните мрежи, носеше харесвания, усмивки и сърчица. Започнах да публикувам във Фейсбук една по една снимки от своите пътешествия из Италия, заедно с кратък текст за някакъв любопитен и интересен факт от кадъра. Публикациите веднага набраха популярност сред приятелите и вярвам, че успях да запаля онова усещане, което ни кара да копнеем отново да отидем там.“ – казва Евгени Димитров, управител на Агенция „Булфото“, който е автор на фотографиите и на текста към тях.
Изложбата се организира с любезното съдействие на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email