Пожарната в Созопол грейна с нова визия

С тържествена церемония в присъствието на кметовете на общините Созопол и Сюлоолу, Република Турция, в четвъртък официално бе открита обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Созопол, явяваща се етап от проекта „Информирани, обучени и екипирани” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

Проектът е изпълняван в последните няколко месеца от представители на крайморската община и турската страна, като освен реновиране сградата на противопожарната служба в Созопол, са закупени два високопроходими автомобила, както и лични предпазни средства и техника за доброволните формирования в Созопол и огнеборците.

Предстои ремонт на сградите на пожарните служби в Бургас и Малко Търново, като следващи етапи на проекта, които трябва да приключат до края на 2020 година.

Началникът на Първа противопожарна служба – Бургас главен инспектор Николай Николаев, отговарящ за Участък ПБЗН – Созопол, благодари на генералния консул на Турция в Бургас – г-жа Селен Гюзел за оказаната подкрепа, като си пожела и нови възможности за бъдещо сътрудничество. Николаев благодари на кмета на Община Созопол – г-н Тихомир Янакиев, на председателя на Общинския съвет– г-н Георги Пинелов, както и на управителя на строителната фирма, реализирала проекта – г-н Николай Николов.             

Генералния консул на Турция – г-жа Селен Гюзел заяви: „България е наш приятел, съсед и съюзник. Програмата за трансгранично сътрудничество е една от важните сфери за съвместните отношения, като до сега партньорствата са били по десетки проекти в областта на туризма, образованието и околната среда. Сегашният проект обаче поставя на преден план подходите, насочени към здравето и живота на хората, като това се явява и вид солидарност в борбата с пандемията, обхванала целия свят”.

Своите благодарности и впечатления от бързата реализация на действията по подобряване работната среда на созополските огнеборци, както и по екипирането им за работа в рискови ситуации, изразиха кмета на Община Созопол – г-н Тихомир Янакиев и кмета на Община Сюлоолу – г-н Мехмет Орманкъран.  

Източник: ОДМВР – Бургас

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email