Подреждат изложба 10 години „Талантино“ на площад „Тройката“

Фотоизложба с кадри от спектаклите на Театрална школа „Талантино“ ще украси пространството пред Културен дом НХК. Фотоси от известни бургаски фотографи – Ники Динов, Мара Радева-Лимонада, Николина Караганчева, Ангел Стоянов, Иван Кацаров, Ралица Станишева, Пламен Рашев и покойната Петя Даскалова ще покажат дейността на „Талантино“ от началото на нейното съществуване до момента.

Събитието е част от юбилея на театралната формация и ще бъде открито официално на 15 юли от 19 часа. Инициативата се реализира със съдействието на Община Бургас, по Програма за съфинсиране на културни проекти.

Архивните кадри, които бургазлии и гости на града ще видят на откритата изложба пред Културен дом НХК, ще влязат и в юбилейна книга-албум, подготвена за десетгодишнината на „Талантино“. Друго събитие, което режисьорът Станимир Карагьозов и компания са подготвили, е концерт – спектакъл, в който на сцената ще излязат всички седем действащи трупи от школата – пет в Бургас и по една в кварталите „Банево” и „Ветрен”.

Отбелязването на юбилея на „Талантино“ започна с общо седем премиери на знакови пиеси – „Жените срещу Дон Жуан“ на Ерик-Еманюел Шмит, „Прелестите на изневярата“ на Валентин Красногоров, „Училище за смотаняци“ и „Смахнато училище“ на Румяна Капинчева, „Приятелство горещо и още, още нещо“ на Станка Вангелова, фолклорния спектакъл „Срещнали се два гявола“, както и „Ряпата 2020“, представена от най-малките актьори от школата.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email