Петър Петров, учител по програмиране в ПГЕЕ „Константин Фотинов“: Учениците в Бургас стават все по- добри в сферата на модерните технологии

Днес разговаряме с Петър Петров, който е преподавател по “ Професионална подготовка-програмиране“ в ПГЕЕ “ Константин Фотинов“ град Бургас.Само на 25 години е, но учителства още отпреди 5 години. Завършил е „Софтуерни технологии и дизайн“ в Пловдивския университет и магистратура „Софтуерни технологии“ в Университет „Асен Златаров“, гр. Бургас. Бивш участник е в редица национални състезания и олимпиади по информатика и информационни технологии, а също така е работил и като програмист.

“ В Бургас модерните технологии имат място. В контекста на пандемията се засилва интереса към ITсектора. Учениците в град Бургас стават все по- добри в сферата на модерните технологии. България е страната, в която стартира първата Олимпиада по информатика, а първият учебник по програмиране в света от 80-те години е разработен от българи“-сподели специално за Общинско радио Петър Петров.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email