От „Морски знаци“ подготвят специална Никулденска колекция

„Започнахме да подготвяме Никулденска колекция, която да зарадва хората, но все още не искаме да издаваме това, което мислим да пуснем на през следващата седмица. Ще има интересни тематични тениски на морска тематика и различни други аксесоари. Постепенно започваме работа и над Коледни мотиви“-сподели за Общинско радио „Гласът на Бургас“-Ваня Петрова -директор на ОП „Морски знаци“ по повод най-новите артикули, които се изработват в момента.

Общинско социално предприятие за изработка на туристически сувенири на морска тематика работи в Бургас. То носи името „Морски знаци“ и в него работят хора с увреждания, самотни и многодетни майки или лица.

Дейностите по създаване на новото предприятие са част от спечеления от Община Бургас проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“, озаглавен „Общинско социално предприятие „Морски знаци“ – Нови възможности в подкрепа на социалното включване“.

Идеята на предприятието е производство на рекламни материали с името и логото на града, които да популяризират и да носят славата и красотата на Бургас по целия свят,така туристите и гостите на града ще могат докато посещават наши културни прояви, исторически забележителности и фестивали да си закупят и сувенир за спомен от пребиваването си в Бургас.

Този проект осигури работа на хората в неравностойно положение, като им помогна да се чувстват полезни в развитието на града и запълни една празна досега ниша в туристическия му облик, тъй като до момента Бургас нямше собствени сувенири, пуснати в продажба на пазара.

Предприятието е ангажирано с производство и реализация на изделия на традиционните български занаяти и сувенири с морска тематика. Предметите за спомен се изработват от разнообразни материали – текстил, кожа, стъкло, керамика, дърво и др. 

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email