Отборът Memento Mori спечели голямата награда във второто издание на „Предизвикателството“, младите таланти заснеха филм на тема „Градът на поетите“

Второто издание на инициативата „Документално Предизвикателство“ събра над 40 филмови ентусиасти, разпределени в 8 отбора. Церемонията на награждаването се проведе по време на откриването на шестото издание на Международния фестивал за документално историческо кино.

Наградата за трето място беше присъдена на отбор „Пречупен обектив’’, с лидер Деница Камбурова. Отборът „Деца на море’’, с лидер Деница Дойчева, спечели заслужено второто място, завладявайки менторите с оригиналната си идея. Отборът на Даниела Петкова, Memento Mori, взе престижното първо място и награда от 1000 лева, предоставена от Neskafe3in1.

Участниците започнаха своето пътуване в киното с компанията на Димитър Стоянович, Лъчезар Аврамов, Кристина Верославова и Николай Мутафчиев. Водени от опита на своите ментори, младежите се потопиха в света на документалното киното, усъвършенствайки своите знания и умения.

Веднага след майсторските класове беше дадено началото на самото „Предизвикателство“. Въоръжени с вдъхновение, участниците имаха само 24 часа, за да превърнат своите идеи в реалност и да заснемат 10-минутен документален филм на тема „Градът на поетите’’.

„Предизвикателството’’ затвърди мястото си като платформа за изгряващите таланти на Бургас и отново се превърна в истински празник на изкуството.

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email