Осем отбора пристигат в Бургас за финала по флаг футбол

Осем отбора пристигат в Бургас тази събота (25 май) за финалите в първенството по флаг футбол. Плейофите ще се проведат на стадиот „Рудник“ в едноименния квартал. Организатор и домакин е клуб „Вълците” от нашия град със съдействието на Община Бургас. 

В турнира ще участват: „Wolves Burgas“, „Shumen Reapers“ (женски отбор), „Sofia Witches“ (женски отбор), „Sofia Knights“, „Sofia Cavaliers“, „Cumanovo Skeletons“ (Македония), „Plovdiv Reavens“ и „Bulldozers Sofia“, а общият брой на играчите е над 80 души.

След определянето на полуфиналисти и финалисти, финалът ще се изиграе на откритите игрища в „Парк Арена ОЗК“ в комплекс „Славейков“. Той ще започне отново в събота, в 19:00 часа. В неделя на стадион „Рудник“ ще се проведе и детски турнир за Купа „България“ по флаг футбол.

В него ще има две възрастови групи до 12 и до 16- годишна възраст. Ще участват отборите „Sofia Bears“, „Plovdiv Reavens“, „Wolves Burgas“ и „Shumen Brewers“.

През тази година флаг футболът влезе в олимпийския цикъл за следващите игри в Лос Анджелис, което го прави изключително привлекателен и бързоразвиващ се спорт у нас и в Европа. Стоян Димитров от „Wolves Burgas“ беше избран за селекционер на националния мъжки тим.

Неговият съотборник Николай Георгиев пък е старши треньор на националния отбор за деца U12 и U16.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email