Операта ще поздрави с живо никулденско изпълнение на открито медиците и пациентите от КОЦ – Бургас

Хорът на Бургаската опера ще повдигне духа на медиците и пациентите от Комплексния онкологичен център с живо изпълнение на 6 декември. Така празничното настроение ще стигне и до тях в края на една година, изпълнена с притеснения.

Музикалният поздрав всъщност ще бъде адресиран до всички бургаски медици от първата линия на борбата със заразата, както и до всички пациенти из лечебните заведения в града. Те също ще могат да го чуят, но в интернет. При спазване на ограниченията, по случай празничния за всички бургазлии Никулден ще има организирана поредица от събития и видеопоздрави, които ще се излъчват онлайн или на запис в електронните информационни канали на Общината и кмета Димитър Николов.

Изпълнителите от Бургаската опера ще пеят пред КОЦ-Бургас на 6 декември, неделя, от 14 часа. По предварителна информация ще бъдат изпълнени хорови партии от „Трубадур“, „Аида“, „Травиата“ от Джузепе Верди, „Кармина Бурана“ от Карл Орф и др.

Това съвсем не е първият красив жест на Бургаската опера. През пролетта на тази година, когато най-големият проблем беше осигуряването на предпазни средства, нейните гардеробиерки ушиха стотици предпазни маски от платовете, с които разполагат. За тази инициатива екипът на Бургаската опера бе удостоен с награда от Националното сдружение на общините в Република България в новоучредената категория „Протегната ръка“

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email