Ограничения, свързани с извънредното положение

Да останат да работят само аптеките, бензиностанциите, банките и хранителните магазини. Причината е нарасналите с 30% нови случаи на заразени у нас. Да останат да работят само аптеките, бензиностанциите, банките и хранителните магазини.

Има още двама регистрирани пациенти у нас – единият е от Плевен, другият е от София.

Общият брой на заразените към момента е 43. Това заяви шефът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб във връзка със ситуацията с разпространението на COVID-19 в страната и света.

Правилата, които са валидни сега: Търговците в България могат да продължат да работят само ако не позволяват струпване на хора.

Всички магазини, които не се намират в търговски центрове, могат да продължат да работят само при условие, че не позволяват струпване на големи и гъсти опашки от хора.

Всички ресторанти и заведения за хранене могат да предоставят само храна по домовете.

В моловете могат да работят само банкови и застрахователни офиси, хранителни вериги и ресторанти.

Телефон 112 ще отговаря на въпросите относно въведените ограничения заради коронавируса.

Предупреждения за опасност от телефонни измами на тема коронавирус. Екипи на МВР и здравните власти в цялата страна следят спазват ли се въведените мерки срещу заплахата заразата.

МВР удължава до края на май валидността на личните документи с изтекъл срок. С шест месеца се удължава срокът на личните документи, чиято валидност изтича, с изключение на задграничните паспорти. До края на май се удължават изтичащите решения на ТЕЛК и НЕЛК. До края на месец май се удължава и срокът за издаване на документите за автомобилите с газовите уредби.

Източник: БНТ

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email