Обявяват носителя на голямата награда „Христо Фотев“ довечера, следете събитието онлайн

На кратка церемония във фоайето на Община Бургас днес от 18.00 часа ще бъде обявен тазгодишният носител на голямата награда от  Националния  литературен конкурс „Христо Фотев“. Церемонията ще бъде символична, за да се спази традицията  призьорите от конкурса да се обявяват на рождения ден  на поета, но същевременно да се спазят мерките за безопасност, наложени от въведеното извънредно положение. Събитието ще се излъчва онлайн във фейсбук страницата на Община Бургас.

Решението на журито ще обяви неговият председател д-р Лорис Мануелян. Той и другите членове – Симеон Димитров, Силва Хачарян, Боян Ангелов и доц. Йордан Евтимов,  проведоха две конферентни връзки, за да се определят първо 10-те номинирани, а след това и петимата, измежду които бяха избрани призьорите.  Петимата финалисти, подредени по азбучен ред, са: Димитър Христов – „Песни, тъги и наздравици“; Роза Боянова – „Обратна гравитация“; Румен Денев – „Вокално стихосложение“; Румен Леонидов – „Покаяние Господне“; Цвета Делчева – „Отворени възможности“. Въпреки символичния характер на церемонията, ще прозвучат стихове на Фотев и наградените автори. 

Предвижда се след отшумяването на епидемията  да се организира тържественото награждаване на победителя в седмото издание на националния конкурс „Христо Фотев“, на което ще бъдат поканени както номинираните, така и носителите на наградата досега. По-късно ще се проведат и двете съпътстващи събития – конкурси за рецитиране и за илюстрация по стих на емблематичния поет. 

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email