Община Бургас се включва в кампанията „Нестле за Живей активно! 2020“

Община Бургас ежегодно организира Седмица на мобилността, която има за цел да популяризира алтернативни начини на придвижване в градска среда. Тази година тя се провежда под надслов „Чиста мобилност за всички“, с послание към всички граждани и гости на града да предпочетат велосипед, тротинетка, ролери или ходене пеша. Това ще допринесе както за намаляване замърсяването на въздуха чрез облекчаване на трафика, така и за воденето на здравословен начин на живот.

Програмата е наситена с интересни събития, които тази година са част от кампанията „Нестле за Живей активно! 2020“, която става на 15 години. Тя е свързана с популяризиране на движението, спорта и балансираното хранене под мотото „Бъди добрият пример за теб и близките ти“. 

Събитието, което откри тазгодишното издание на Седмица на мобилността, беше ежегодният фестивал „Бургас рън“. Повече от 200 привърженици на движението и активния начин на живот с ентусиазъм се включиха в 5- и 10-километрово бягане. Много майки с детски колички също се присъединиха към инициативата. Редица съпровождащи мероприятия демонстрираха ползата от здравословния начин на живот – съчетание между балансирано хранене и повече движение.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email