Община Бургас организира поредица от събития, с които ще бъде отбелязана Европейската седмица на мобилността

Община Бургас организира поредица от събития, с които ще бъде отбелязана Европейската седмица на мобилността. Тази година тя ще се проведе под мотото „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“.

По този повод на 17 септември от 18:30 ч. в Експозиционен център „Флора“ Бургас, където Деница Кючукова – актриса и стендъп изпълнител, ще ни усмихне с мобилни шеги и един нестандартен прочит на теми, свързани с отговорното и безопасно придвижване. Събитието ще продължи с „Въййй викторина“ и награди за участниците в атрактивната отборна надпревара.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, събитието ще се проведе с контролиран достъп, но вие можете да направите своята предварителна регистрация тук: https://forms.gle/MrHV6BXDQFVAULFfA

Какво е Европейската седмица на мобилността е инициатива, чрез която различни градове на континента насърчават устойчивата градска мобилност, водеща до по-чист въздух, по-тиха и спокойна градска среда, по-малко произшествия на пътя и по-добро здраве на гражданите.

За повече информация, моля, последвайте линка: www.mobilityweek.eu.

Седмицата на мобилността в Бургас стартира на 12 септември с фестивала „Бургас рън“ и ще завърши на 18 септември от 09:00 ч. на Пантеона с традиционния за града ни крос – 5км.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email