Община Бургас дава начало на „Европейска седмица на мобилността 2022“, която тази година протича под надслов „По-добра свързаност“

Община Бургас дава начало на „Европейска седмица на мобилността 2022“, която тази година протича под надслов „По-добра свързаност“. Събитията в програмата започват на 10 септември (събота) със спортен уикенд, част от който е и бегаческият фестивал “Бургас Рън”.

Местният акцент, обединяващ всички активности, организирани от Община Бургас в рамките на „Европейска седмица на мобилността 2022“, е посланието „Движение за всички“. Идеята на събитията е да се насърчи устойчивата мобилност чрез активен начин на живот, употреба на градски транспорт и други екологично чисти начини на придвижване в градска среда от всички представители на обществото.

В тази връзка старт на кампанията ще бъде поставен на 10 септември от 10:00 ч. със „Семейно бягане с Романс“, в което участие ще вземат деца със специални потребности. Всички желаещи да се включат в бягането могат да се регистрират на мястото на провеждане на фестивала „Бургас Рън“: Морска гара – Бургас, на 10.09.22 г., 08.30-09.45 ч.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email