Новото предаване в ефира на „Гласът на Бургас“ МЛАД МАСТЪРШЕФ стартира с празника на ПГТ-Бургас

„МЛАД МАСТЪРШЕФ“ е новото предаване в ефира на Общинско радио „Гласът на Бургас“ и обещава да ни преведе през вкусни кулинарни емоции, пътешествия и експерименти, поднесени с много любов от младите кулинари на Професионална гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ – Бургас. Предаването стартира в 10,30 часа на 13.02.2020 г. /четвъртък/, а първото му издание е посветено на патронния празник на училището.

Реализира се от очарователния екип на ПР клуб „Младост“ – Хафисе Мехмедали, Мария-Десислава Златева, Мариета Златева, Емел Мехмедова и Надежда Стойчева.

В предаването ще научите за историята на училището, създадено през далечната 1959 година, учебната база и преподавателите, любопитни факти за патрона на гимназията Асен Златаров. Ще узнаете повече за новото любимо място на бургазлии – ресторант „Младост“.

И накрая, в чест на празника на виното и любовта – една вкусна домашна рецепта за домашни шоколадови бонбони във формата на сърчица!

Какво е необходимо за изработване на домашни шоколадови бонбони?

Във всеки друг случай бихте могли да ползвате формичките за лед или тези за мъфини, но сега са необходими сърчица. Потърсете в най-близкия хипермаркет – сигурни сме, че вече са заредили – идва един от най-комерсиалните празници. Също там ще потърсите украси за поръсване на сладкиши и бонбони, за предпочитане в розово, бяло и червено.  Ще имате нужда и от предварително изпечени солени или подсладени ядки – от бадеми, фъстъци или лешници. Вие сами ще прецените дали ще купите готови или ще изпечете сами. Те ще ви трябват в натрошен вид. Ако нямате, можете да използвате кокосови стърготини.

Да не забравяме основната съставка – шоколада! Купете шоколад за готвене – бял и кафяв. Ако не сте намерили, и обикновени шоколади ще свършат работа. За целта, шоколадът се разтопява на водна баня. Към него можете да добавите готварска сметана и краве масло – бонбоните ще придобият неповторим вкус. На 300 грама шоколад се добавя 100 мл сметана и 50 гр. масло.

Ако сте набавили всичко изброено дотук, можете да пристъпите към приготвянето на бонбоните. Точни мерки няма, защото всичко зависи от това какви количества са ви необходими и колко формички имате под ръка. Просто при оформянето се придържайте към следната идея:

На дъното на формата ще е първия ред – него можете да направите от натрошени ядки или от всякакви готови поръски за сладкиши – пръчици, звездички, сърчица и т.н.

Вторият ред е разтопения шоколад – бял или кафяв – това ще решите вие. Можете да направите бонбоните и само с един вид шоколад – по ваш вкус.

След като изсипете във формичките  шоколада, пъхнете ги в хладилника, за да се стегнат. Когато това се случи, можете да проверите резултата – ще се учудите какви страхотни бонбони сте изработили по такъв лесен и оригинален начин.

Опаковайте в цветна хартия или в прозрачен целофан с панделка и любимите ви хора ще бъдат трогнати от вашия малък, но красив жест на внимание.

Пожелаваме Ви  Добър и изпълнен с много любов и усмивки празничен 14 февруари и от ПР клуб „Младост“ и предаването „Млад мастършеф“ 🙂

Слушайте повторение на предаването МЛАД МАСТЪРШЕФ на 15.02./събота/ от 16 часа, на честота 98,3 FM!

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email