Неврохирургът д-р Светослав Тодоров: Връзката между лекаря и пациента е „Един живот”

Бургаският неврохирург д-р Светослав Тодоров възпя спасяването на човешкия живот, а заедно с това изпълни и своята мечта да изпее авторска песен. „Един живот” е записана преди време, но пандемията от COVID-19 ни кара да обърнем поглед още веднъж към истински стойностните неща в предаването “#Здраве”.

„По-силно от любов и всичко друго, човешкият живот ако спасиш”, се пее в песента. Ритъмът и текстът завладяват на фона на красива любовна история, на млада двойка, която преживява своите и хубави, и лоши моменти. Съдбата ги изправя пред изпитание, което е с хепиенд. В ролята на реаниматора в клипа влиза самият д-р Светослав Тодоров, подкрепен от екип професионалисти, негови колеги в реалния живот. Видеото е заснето в МБАЛ „Лайф Хоспитал.

„Всъщност изглежда нетипично за мен, но само на пръв поглед, иначе моите приятели знаят, че като малък съм се занимавал с музика и пеене. В последствие избрах езикова гимназия и медицина. ”, обясни първият бургаски лекар изпял песен.

Историята на песента

Идеята за песента, с която успява да изненада близки и познати, възниква в непринуден разговор с приятел. Николай Гурманов, талантливо момче от Бургас, е автора на текста и музиката към песента. „Той е на музикалната сцена и съм сигурен, че сте чували негови текстове, които са стойностни, карата човек да се замисли за важните неща в живота. Ние сме приятели с Николай, споделял съм, че имам огромно желание да изпея един ден авторска песен. Дадох му насоки и той сътвори този красив текст”,  допълва неврохирургът.

Връзката между лекаря и пациента е специална, става ясно от думите на д-р Тодоров, който е и администратор на Фейсбук група „Лекари и пациенти – Бургас”. Понякога прераства и в приятелство, ако е свързана със силната емоция по спасяването на живот.

Инцидентът на АМ „Тракия”

„Споделям вълнуваща история, която е с щастлив край. Преживяване, което се случи на път към Пампорово. Пътувахме с мой колега за кратка почивка. На автомагистрала „Тракия” станахме свидетели на жесток инцидент. Видяхме автомобил между мантинелите. Наш дълг бе да се намесим, за да помогнем. Ставаше въпрос за катастрофа, а в автомобила бяха пътували няколко момичета. Установихме основните травми, оказахме първа долекарска помощ. Помогнахме на екипа от спешна помощ, осъществихме преместването на пострадалите, основната анамнеза”, разкри в ефира на радиото д-р Тодоров.

Едно от момичетата в най-тежко състояние, попада в реанимацията, а на следващ етап в неврохирургията на болницата в Стара Загора. Тя оцелява и води пълноценен живот към днешна дата, стана ясно от думите на лекаря.

Д-р Светослав Тодоров пожела здраве, най-ценното човешко благо, на слушателите на радио „Гласът на Бургас”.

Разговорът с д-р Светослав Тодоров чуйте тук:

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email