На 5 октомври, сряда, от 17.30 часа, в Бургас ще гостува Мария Касимова-Моасе

На 5 октомври, сряда, от 17.30 часа, в Бургас ще гостува Мария Касимова-Моасе. Тя ще представи премиерно пред публиката в Гранд хотел и СПА „Приморец“ своята нова книга „Монолози“. Събитието е част от V-ия Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест.

В новата си книга Моасе е събрала изповеди – разкази, споделени от различни човеци – тийнеджъри, самотници, хора, изпаднали от общественото око и станали прозрачни за другите. В тази самотна форма на себеизразяване авторът е точен проводник, който слуша, чува, прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване – усетят ли го, престават да са искрени.

„Тази книга се роди най-вече с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват“ – казва за четивото Мария Касимова-Моасе.

Всеки, който е присъствал на нейна премиера, знае колко топли и задушевни разговори се случват между публиката и автора. Неслучайно Мария има и свое разказваческо шоу, където по своя неповторим начин омагьосва публиката с разкази от живота, буквално изиграни с най-висш актьорски пилотаж, който предизвиква ту смях, ту сълзи в присъстващите – живо доказателство за таланта ѝ. Този път тя не разказва себе си, а другите, които заслужават да бъдат чути. Това са техните монолози, предадени от нея.

Заповядайте на срещата с Мария Касимова-Моасе и „Монолози“ на 5 октомври от 17.30 часа в Гранд хотел и СПА „Приморец“. Знаковият бургаски хотел е инициатор на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, част от чиято програма е събитието. Културният форум ще продължи до 8 октомври включително. Провежда се с подкрепата на Община Бургас, като медийни партньори са Радио Дарик и БНР.

За повече информация: 0877 850 001.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email