На 23 август проф. Бозов ще представи новата си книга „Ръководство по спешна медицинска помощ“ в Библиотеката

На 23 август (понеделник), броени дни след излизането й от печат, проф. д-р на медицинските науки Христо Бозов ще представи в Библиотеката новата си книга „Ръководство по спешна медицинска помощ”. Събитието е с вход свободен и започва в 18.00 часа. Събраните средства от закупуване на книгата в деня на премиерата ще бъдат дарени от автора за поръчка на перуки за онкоболни пациенти.

Проф. Бозов е бивш зам.-кмет на Варна. По покана на кмета Димитър Николов преди няколко години той пристигна в Бургас и избра да работи и живее тук. Понастоящем е управител на Комплексния онкологичен център в града, който постоянно се ъпгрейдва с нови високотехнологични апарати и отделения, за да е най-полезен на пациентите. Проф. Бозов обучава и бъдещите лекари и сестри на Бургас в университет „Проф. д-р Асен Златаров“, където е декан на Факултета по обществено здравеопазване и здравни грижи. Автор е на много трудове в областта на медицината, цитирани и изучавани у нас и по света.

Проф. Христо Бозов е завършил Медицинската академия във Варна със специалност „Лекар“, има диплома и за специалността „Анестезиология и реанимация“ от Медицинска академия – София, специализация по морска медицина в САЩ , специализация по хибернарна медицина в Белгия, свидетелство за призната специалност „Военна токсикология“ от Военноморска академия, както и диплома за висше образование, образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Здравен мениджмънт“ и професионална квалификация „Мениджър“ от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна. Бил е ръководител на катедрата по анестезиология, морска и интензивна медицина в УМБАЛ – Варна и зам.-кмет на община Варна.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email