Настоящи и бъдещи ИТ специалисти ще участват в благотворителен волейболен турнир в Бургас

Настоящи и бъдещи ИТ специалисти от Бургас ще участват в благотворителен мини плажен волейболен турнир утре, 2-ри септември от 14.00 часа на волейболното игрище на Централния плаж. Надпреварата се организира от водещата технологична компания A Data Pro в подкрепа с Община Бургас, като част от визията на бизнеса да подкрепя младите кадри и да бъде активна част от социалния и обществен живот на морския град.

В състезанието ще участват професионалисти от екипа на A Data Pro и бъдещи такива от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Всички средства, събрани по време на турнира, ще се дарят за благотворителност на Комплексен онкологичен център, за закупуване на перуки за онкоболни.

„A Data Pro цели да стимулира развитието на младите професионалисти в областта на иновативните технологии. Осъществяваме това, като се включваме в различни инициативи, насочени към новото поколение. Радваме се, че с подкрепата на Община Бургас реализираме една по-различна активност на партньорство между бизнеса и образованието“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

Като част от визията си за подпомагане на младото поколение, в края на юли 2021, A Data Pro подкрепи също събитието на ABLE Activator – Weekend Startup Crash course, проведен отново в гр. Бургас. Целта на мероприятието бе да подпомогне повече амбициозни, млади хора да генерират иновативни идеи и да придобият умения за развитие на реален бизнес.

A Data Pro e международна компания, специализирана в медийните и бизнес анализи, както и всичко, свързано с обработка на данни и информация. Има над 500 служители, и продължава активно да наема ИТ специалисти и анализатори включително и в Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email