Над 450 потребители от ЦГЧ, Ветрен и Сарафово ще обслужва новият микробус на Детска млечна кухня

Общинската Детска млечна кухня вече има нов микробус, с който ще извършва разнос на топлата храна. От новата придобивка ще могат да се ползват общо над 450 потребители на услугата.

Товарният автомобил е с марката Пежо Боксер и ще обслужва общо шест филиала на детската кухня, които се намират в Централна градска част, квартал Ветрен и квартал Сарафово.

До момента Детската кухня разполагаше само с един микробус, който не достига, за да се покрие разноса на топла храна до всички пунктове в кварталите на града и съставните селища. С новия микробус общинската Млечна кухня ще спести голяма част от досегашните си разходи за транспорт, ще осигури и доставка до домовете на своите потребители от най-населения градски жилищен район „Меден рудник“.

В последните няколко години услугата Детска кухня – Бургас се разширява все повече, като към настоящия момент общият брой на раздавателните пунктове е 27, които покриват почти цялата територия на общината, а потребители му вече наброяват повече от 1200 души.

Повече информация за пунктовете и менюто на Детска кухня – Бургас, можете да намерите на: https://www.burgas.bg/bg/info/index/251

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email