Международно състезание по ресторантьорски спорт очаква своята публика напролет, за пръв път в България

Големите руски звезди Дмитрий Нагиев и Сергей Кашинин ,от ТВ сериал „Кухня”, пристигат в България тази пролет. Те ща са специални гости на третото издание на Международното състезание по ресторантьорски спорт, организирано от Международната федерация по ресторантьорство. Събитието ще се проведе в Равда от 15-ти до 17ти май.
Вчера в Бургас се проведе пресконференция, на която повече за състезанието разказаха Алекс Рабинович – председател на Международната федерация по ресторантьорски спорт, Пламен Русев и Краси Чуков – вицепрезиденти, Валентин Иванов и Станислав Иванов – логистика, и Любомир Христов – секретар на Федерацията. Чуйте репортаж:

В състезанието ще участват 16 отбора с по 3-ма състезатели. Ще има отбори от България, Израел, Пакистан, Кипър, Китай, Киргистан, Грузия, Русия, Азербайджан, Армения, Гърция, Узбекистан, Беларус, Индия, Украйна. Ще има и младежки отбори, с участници до 23 години.

Събитието ще има богата съпътстваща програма с master класове, състезание за бармани, кътове за дегустация, където храната ще се приготвя от майстор-готвачи на място и други интересни атракциони за публиката.
Шампионатът ще излъчи победители в две дисциплини – готвачи и бармани. Красиви и големи трофеи очакват победителите. За първо място при готвачите е предвидена 10-килограмова купа с 450 грама чисто злато. За барманите наградата е купа, копие на Светия Граал.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email