„Меден рудник“ празнува 100-годишния си юбилей. Димитър Николов поздравява жителите на комплекса

Най-големият бургаски комплекс „Меден рудник“ отбелязва 100 години от създаването си. По този повод кметът Димитър Николов отправя специален поздрав към жителите на комплекса.

„Уважаеми съграждани,

Днес имаме специален повод за радост, защото най-големият бургаски комплекс – „Меден рудник“, навършва 100 години от създаването си.

Един век, изпълнен с превратности и предизвикателства. Един век, в който са събрани надеждите, мечтите и емоциите на много хора.

„Меден рудник“ е не просто най-големият комплекс по територия и население в Бургас. Той е голям и заради запазените традиции, донесени тук от основателите на някогашното населено място. Те са се предавали от поколение на поколение, за да бъдат живи и сега.

Днес „Меден рудник“ е неизменна част от концепцията на Община Бургас за развитието на града. Комплексът разполага с модерни детски градини и училища, спортна база, паркове и обновена инфраструктура. В процес е реализирането на няколко важни проекта. Вярвам, че заедно ще постигнем още много за по-доброто бъдеще на нашия град, а „Меден рудник“ да продължава да се развива.

Нека празникът донесе във вашите семейства много здраве, благополучие и късмет. 

Честит празник!“

Тази година мястото на традиционния събор, който организират заедно Община Бургас и НЧ „Паисий Хилендарски 1928“, е различно. Сцената и събитията няма да са пред бл. 128, а на бившето опитно поле до кръстовището ул. „Кооператор“ – ул. „Петрова нива“. Там ще откриете и фотоизложба със снимки от миналия век на първите заселници в този район на Бургас, дошли веднага след Балканските войни. Организаторите на юбилея горещо благодарят на всички жители на днешния жилищен комплекс, които извадиха от скрина старите албуми и предоставиха свои фотографии за изложбата.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email