Марио Егов, художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“:От 1-ви април минаваме на дистанционен режим на работа

„От 1-ви април минаваме на дистанционен режим на работа заради всички мерки за сигурност, които се предприемат в държавата. Макар и за момента да няма публични изяви и концертната ни дейност да е спряла тъй като мерките са много строги нашата работа трябва да продължи. Ще използваме времето на липса на масов репетиционен процес“- заяви за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Марио Егов, художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл (ПФА) „Странджа“ по повод ситуацията в момента.

Той каза още, че са раздадени партитури на нови произведения на хоровия състав и на оркестъра, което е трябвало да бъде заучено с 4-ри професионални ансамбъла. „Ще използваме времето на липса на масов репетиционен процес нещата да бъдат заучени и наизустени при домашни условия“-подчерта още Егов. Той допълни, че има идея дали да не бъдат пуснати он лайн концерти във ФБ платформите.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email