Към днешна дата регистрираните с коронавирус инфекция в Бургаска област са 21

„Към днешна дата на територията на Бургаска област има регистрирани 21 положителни с коронавирус инфекция. Трима от тях са в Инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас“.-заяви днес кметът Димитър Николов по време на брифинг на общинския щаб за борба с коронавируса.

„Четирима са изписаните и те са под карантина за 28-дена. Последният доказан 21-ви случай е от Карнобат. Той последно е бил на работа на 23-ти миналия месец и всички, които са били контактни до 24-ти са издирени, издадено им е предписание да са в карантина 14 дена.

Всички болници от региона имат защитни средства. Направили са необходимата организация. Спазват се санитарно-хигиенните изисквания, извършва се редовна дезинфекция и към днешна дата има 3-ма пациенти от Айтос в „Инфекциозно отделение“ и 6-ма в УМБАЛ-Бургас“.-допълни още и д-р Паздеров-шеф на РЗИ-Бургас.

На въпрос дали са изследвани членовете на Общинския кризисен щаб, д-р Паздеров отговори, че те не са изследвани. „Нашите съвети са, че всеки който има клиника, следва да бъде изследван, но след като няма това изследване е 90 % е безсмислено. Всички, които са били на първа линия и са транспортирали болни с коронавирус в състава на Центъра за спешна медицинска помощ са изследвани и са отрицателни. За щаба и за работещите в болницата важи правилото, каквото е за всички граждани“.-подчерта още д-р Паздеров

„В УМБАЛ-Бургас има трима пациенти с доказан коронавирус. Състоянието им е стабилно в момента. Направихме на двама от тях снимки, не се оказа пневмония, но те имат други оплаквания. Единият пациент е с двустранна пневмония, но той също се подобрява“. -подчерта и шефът на УМБАЛ Бургас д-р Миразчийски за състоянието на болните.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email