„Красива Коледа“ ще зарадва 30 деца от Камено

Инициативата „Красива Коледа“ има за цел да зарадва с дрехи и играчки 30 деца до 7-годишна възраст от семейства в затруднено положение. Провежда я Центърът за общностно развитие в Камено.

За целта социалните работници събират чисто нови или много запазени дрехи и играчки, които е желателно да бъдат надлежно прибрани и опаковани в здрави торби с написано името на кампанията.

Вещите могат да бъдат оставяни на гише „Информация“ в сградата на Община Камено, всеки делничен ден между 8.30 и 17.00 часа. Крайният срок е 19 декември. Фиксираните деца са от всякакви етнически общности.

„Красива Коледа“ е част от дейностите по проект „Интегрирани услуги в подкрепа на активното участие и социалното включване на маргинализирани общности на територията на Община Камено“.

Той е по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Парите са от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година“

Кампанията се провежда с подкрепата на Община Камено, детска градина „Слънце“, Pirin Holding AS и фондация „Областен ромски съюз“.

Чуйте в звуковия файл Димена Калоянова от Центъра за общностно развитие

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email