Коронавирусът: Регистрирани са 40 нови случая, сред които и бебе в Бургас

Новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие са 40, съобщиха от националния оператиевн щаб. Сред тях има две деца – бебе на 2 месеца от Бургас и на 9 години Паничерево, пише Дневник.

От новооткритите пациенти в болница са 16. Повечето нови случаи са в София – 15. Във Видин са 9, в Стара Загора 5, а в Бургас 4. Активните заразени са 671. Общият брой на установените вирусоносители е 865. 244 души са в болница, като 34 са в интензивни отделения и клиники.

Излекуваните досега са 152, или с 12 повече от вчера. Това е обща бройка на изписаните от болница и наблюдаваните вкъщи. Починалите остават 41.

Има заразени 9 нови медицински служители и техният общ брой е 69. Най-голям е проблемът в болницата във Видин. Там новите случаи са 3, а общият брой е 9, което е наложило затваряне на неврологичното отделение.

Сред медиците няма тежко болни. Председателят на щаба Венцислав Мутафчийски посочи, че повечето от заразените лекари не са от работещите в COVID-19 отделения. Те са от други отделения и са се заразили поради неразпознати пациенти, носители на вируса. Генерал Мутафчийски призова лекарите да третират всеки един случай на болен като заразен.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email