Комисия ще проверява дали се спазват здравните мерки по време на баловете

“ До момента освен две училища, всички останали средни и професионални учебни заведения на територията на Община Бургас са заявили, че ще провеждат своите балове. Единствено ОУ „Петко Росен“ и ПГРЕ „Г. С. Раковски“- гр. Бургас ще уточнят кога и къде ще бъдат проведени. Училищата „Иван Вазов“ и СОУ „Константин Петканов“ ще организират своето изпращане в двора на своето учебно заведение без провеждане на бал в ресторан и хотел. Датите започват от 20-ти юни и завършват на 30-ти. Една част ще бъдат на територията на град Бургас, а друга в Слънчев бряг. Наша комисия ще проверява дали се спазват съответните мерки. Очаквам от ръководствата на бургаските училища партниране и съдействие ако имат нужда от допълнително сътрудничество, ръководството на Община Бургас е налице.“-това заяви днес кметът Николов по повод мерките за безопасност по време на абитуриентските балове в присъствието на директори на бургаските училища и представители на ОД на МВР и на Регионално управление на образованието.

Той каза още, че заедно с МВР ще бъде направена перфектна органиция, като стриктно ще се следи за мерките за пътна безопасност и контрол по трасето Бургас-Слънчев бряг.

По време на срещата стана ясно още, че Общинският кризисен щаб продължава да функционира независимо от извънредната обстановка. Ще продължи да се следи за набавянето на защитни облекла, предпазни маски и дезинфектанти. Активно се реализира и масовата програма за тестове за 3 500 души, като 1000 вече са тествани на територията на Бургаски регион.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email