Кметът обсъди с председателя на виетнамския парламент бъдещо сътрудничество

Кметът Димитър Николов обсъди с председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Динх Хуе евентуално бъдещо сътрудничество. Той прие делегацията от парламента на азиатската страна, пристигнала у нас по покана на Народното събрание на Република България.

По време на срещата Николов представи пред гостите потенциала на Бургас в сферата на туризма, икономиката и образованието. Коментирани бяха и въпроси, свързани с развитието на бизнеса.

„Бургас разполага с индустриални зони, в които може да предоставим терени на виетнамски бизнесмени да открият свои бази. Това ще им даде възможност да стъпят на европейските пазари. Ще се радваме да посрещаме и туристи от Виетнам, които да идват на почивка в Бургас“, каза кметът Димитър Николов.

„Повече от 30 000 виетнамци са завършили своето висше образование в България, като много от тях са заемали или заемат важни държавни постове. Нашата среща е част от отношенията между Виетнам и България и вярвам, че по този начин партньорството ни ще продължава да се развива“, заяви Въонг Динх Хуе.

Делегацията от Виетнам придружаваше бургаският народен представител Жечо Станков. На срещата присъстваха още заместник-кметът Красимир Стойчев, бившият председател на общинския съвет професор Севдалина Турманова и директорът на Общинско предприятие „Туризъм“ Радовеста Стюърт.

След визитата си в общината гостите от Виетнам посетиха Пристанище Бургас и Етнографския музей.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email