Кметът Николов: 495 са точките, за които имаме осигурени дезинфектанти. Агенцията по храните предоставя нов автомобил, който ще бъде включен в графика за дезинфекция на уличната мрежа и публичните пространства

“ 600 са лицата под карантина на територията на Община Бургас. Източниците на заразата на коронавируса са от две направления – Банско и Пампорово.-заяви днес кметът Николов по време на брифинг на общинския кризисен щаб. Той каза още, че :

От денс е забранено сепарирането на инсталацията на депо в Братово с риск от зараза.

Четири тона спирт е конфискуван от Митница Бургас и е осигурен за нуждите на лечебните заведения за обработка и дезинфекция.

495 са точките, за които имаме осигурени дезинфектанти: здравни заведения и превозни средства. До момента са раздадени 350 флакона. До половин час ще обявим още един конкретен телефон, на който могат да звънят само домоуправителите. След това по списък на всички тях ще бъде доставен концентрант с дезинфектант.

Бедстващите Грузинци до момента са 26. Осигурили сме им подслон, храна и лекарства.

Преди малко се договорихме с Министерството на земеделието. Агенцията по храните осигурява нов автомобил за дезинфекция на уличната мрежа.

Към днес всички кметски наместници и главни специалисти са на работните си места и на който е необходима служебна бележка, че живее в населено място извън регулацията на града ще му бъде издадена такава бележка.“

„От утре контролът ше бъде завишен, ще изискваме съответните декларации и служебните бележки от кметовете на общини. По отношение на ромските махали, след предприетите действия от наша страна, към момента не наблюдаваме нарушения на реда в махалите и на територията в града“. -допълни и комисар Радослав Сотиров – ОД на МВР по повод обстановката.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email