Кметът Николов: Разширяваме периметрите за дезинфекция. Забранява се ровенето в контейнерите за смет на територията на общината с цел да се предотврати пренасянето на коронавирусна инфекция

„По отношение на организацията на кризисния щаб. Минаваме на второ ниво на комуникация. Редуцираме двойно представителите за осигуряване на тяхната безопасност. Вече работим на 24- ов режим. Разширяваме периметрите за дезинфекция. Увеличава се броят на хората под задължителна и доброволна карантина, които ползват патронажната грижа за доставка на храни и лекарства.“-заяви днес кметът Николов по време на редовния брифинг на общинския кризисен щаб.

Той каза още, днес е взето решение да се премести едно от КПП-тата вход Бургас-Ветрен, за да се улесни достъпа на кварталите Ветрен и Банево. На всички териториални дирекции и кметства на населени места ще им бъде изпратен имейл с бланка модел да издават на собственици на имоти с адресна регистрация Бургас, а живеят извън кварталите. Няма да се ограничава движението на хора, които пътуват за своето работно място.

„С днешна дата се забранява ровенето в контейнерите за смет на територията на общината с цел да се предотврати пренасянето на коронавирусна инфекция“.

„Повече няма да предупреждаваме кога ще правим замервания с термокамери в гетата. Първият опит се оказа успешен. В едно от тях термокамерата е засякла 4-ри души с повишена температура, като локацията на две от лицата съвпада с адреси, които са подадени до нас със задължителна карантина“.

„Грузинците, които бедстват в момента са настанени в много добри условия, осигурено им е хранене, разговарях с посланика на Грузия. До момента Турция отказва санитарен коридор. Очакваме Грузинските власти да се договорят с Турция. Предупредени са да спазват стриктно условията на карантина“.

От днешния брифинг стана ясно още, че общо 300 човека са под карантина в Бургас и 450 в областта.

„В момента се изследват 4 проби. До края на деня очакваме още 14 проби на контактни лица плюс 23 на съмнителни, които се наблюдават и им се слага в момента анамнезата“-заяви доц. Велинов, Медицински факултет – Бургас

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email