Кметът Николов: От днес започва акцията по раздаване на защитни маски в хипермаркетите и големите хранителни магазини

„Взехме решение да се дезинфекцират и да се съдейства на църквите на нашата територия. Осигурени са дезинфектанти за съставните селища заявени от кметовете и кметските наместници. От днес започва акцията по раздаване на защитни маски в хипермаркетите и големите хранителни магазини, както и вторият етап на дезинфекция на кв. „Победа“. Екипи на РЗИ и представители на Община Бургас вече са проверили : Кроношпан, Елкабел и Трансвагон“-заяви днес кметът Димитър Николов на брифин след заседание на общинския щаб за борба с коронавируса. Той допълни още, че са заявили на представителите на Бургаския бизнес нов вид защитно облекло / 2000 бр/, което ще бъде осигурено за УМБАЛ-Бургас.

„От вчера имаме един оздравял пациент след две отрицателни проби и днес е изписан. За област Бургас общо заболелите са 14., като 3-ма остават за лечение“. заяви и д-р Георги Паздеров-шеф на РЗИ по повод обстановката до момента. Той каза още, че със Заповед на Министъра от петък тези, които преболедуват и са с коронавирусна инфекция провеждат домашно лечение, ако състоянието им позволява т.е., не се утежни, 28 дена остава на лечение. Също толкова важат и за изписаните.

„В болницата с доказан коронавирус са 3-ма души. Единият днес е изписан след две отрицателни проби. И тримата са в много добро състояние, но отрицателните проби трябва да бъдат доказани. От вчера приехме един „съмнителен“ пациент, на когото е взета проба. Днес предстои да бъде видяна“.-каза и д-р Миразчийски-шеф на УМБАЛ-Бургас

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email