Бургас ще закупи нови апарати за обдишване. Горещ телефон за Стоматологията. 500 опаковки получиха домоуправителите за обработката на общите части.

„Днес ще се направи трансфер до УМБАЛ-Бургас за апарата за автохемотрансфузия. 500 са опаковките, които са раздадени на домоуправителите в Бургас за обработката на общите части. Увеличава се броя на клиентите на патронажната грижа, заради хората, които са под карантина.

Броят на Грузинците, които са в бедствена ситуация се увеличава и вече са 41, за които сме осигурили подслон и храна. Грузинската държава обмисля осигуряването на санитарен самолет.

Допълнително осигурихме 30 мобилни мивки на обществените места. Химически тоалетни на КПП-тата на входовете на Бургас. От утре ще поместим на сайта на общината и на мобилното приложение математическия модел на заболеваемостта . Обявяваме горещ телефон за Стоматологията : 0886 40 70 14. Бургас се включи и към Националната програма за нови апарати за обдишване. Поръчката е за нови 15.“ Успоредно поискахме от летищните власти на вход на КПП да записват данните,на тези които посрещат, за да имаме допълнителна информация в случай, че възникне повишена температура с евентуален пътник носител на коронавирус за да имаме-каза днес кметът Димитър Николов на редовния си брифинг по повод обстановката до момента.

За българите, които ще пристигнат с полет от Великобритания и как ще бъдат извозени до домовете им. Кметът отговори, че щабът е взел решение да осигури безплатен автобус, който да ги транспортира до Бургас.

„Всички полети, които се осъществяваха откакто са въведени карантинните мерки, тези наши съграждани, които се прибират ще бъда термометрирани всеки поотделно и ще бъдат поставени под задължителна 14 дневна карантина. Знам, че има настроения срещу тези наши съграждани, които се прибират. Ще бъде осигурен и медицински транспорт за тези, които са с някакви симптоми или повишена температура. Те ще бъдат извозвани до шокова зала.-каза д-р Паздеров-РЗИ

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email