Кметът награди учениците от Строителния техникум, чийто проект беше отличен от БАН (ГАЛЕРИЯ)

Кметът Димитър Николов награди възпитаниците на бургаската гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“, чийто проект „Остров Света Анастасия и Ченгене скеле – минало и настояще“ беше отличен с първо място в ІХ-та сесия на Ученическия институт на Българската академия на науките.

Работата на Христо Химитлийски от Х клас, Стоян Добрев, Магдалена Стоянова и Румяна Драгнева от ХІІ клас получи най-висока рецензия в раздел „Хуманитарни науки“, научна област „Социални отношения“ сред общо 10 ученически проекта от цялата страна. Ръководител на бургазлии беше учителят им по „История и цивилизация“ Петя Кудева.

Консултант на разработката е Яна Иванова, уредник в Регионалния исторически музей – Бургас. Те разказаха, че след посещението си на Света Анастасия били впечатлени от историята на острова и причудливите му скални формирования, които ги вдъхновили за проекта.

На срещата присъстваха още управителят на остров Света Анастасия Павлин Димитров, директорът на общинско предприятие „Туризъм“ Радовеста Стюърт и началникът на общинския отдел „Туризъм“ Росалина Димитрова.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email