Кметът Иван Алексиев: Посетителският център в Поморие ще продължи да развива дейността си

Кметът Иван Алексиев присъства на откриването на доброволческата природозащитна бригада „Поморийско езеро“ 2020, по покана на СНЦ „Зелени Балкани“. Сдружението организира консервационна бригада на Поморийско езеро за 25-та поредна година.

Доброволческите дейности ще се извършват в дните от 1-ви до 8-ми септември и включват поддръжка на изградени дървени платформи в езерото, набиране на данни за птиците с улавяне и поставяне на означителни пръстени и почистване на терени от растителност и отпадъци.

Пред присъстващите, кметът Иван Алексиев увери, че Посетителският център в Поморие ще продължи да развива дейността си. „Задачата на Община Поморие е да запази функциите на Поморийското езеро като цяло, включвайки както местообитанието на птиците, така и добива на лечебна кал, сол и луга. Надявам се, че в партньорство ще съхраним това природно богатство и за идните поколения. Моето присъствие тук показва тази готовност за сътрудничество и подкрепа, въпреки спекулациите в последните дни“, допълни той.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email