Кафетерия „Милано“ също се включи в инициативата на Община Бургас за намаляване на полимерните отпадъци

Кафетерия „Милано“ също се включи в инициативата на Община Бургас за намаляване на полимерните отпадъци. След Butlers Coffee&Kitchen, това е второто заведение в града, получило екологичното лого „Син етикет“. Тази инициатива има за цел да отличи и поощри местата за хранене и развлечения, където НЕ се предлагат пластмасови продукти за еднократна употреба.

В Кафетерия „Милано“ водата и всички безалкохолни напитки са в стъклени бутилки, а храната и напитките за вкъщи се поставят само в биоразградими опаковки (чаши за топли напитки, кутии за транспортиране за храна за дома, прибори за хранене, сламки и бъркалки) и рециклируеми торбички.

Решението на собственика на заведението Николай Миланов е в унисон и със забраната, приета от Европейския парламент чрез Директива (ЕС) 2019/904 от 5 юни 2019 година, относно намаляването на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда. По този начин той показа отговорно отношение към природата и здравето на своите клиенти.

Ако и ти си сред съдържателите на заведение, което иска да се включи в усилията на Община Бургас за по-чиста околна среда и да получи „Син етикет“, можеш да откриеш критериите за участие на специализираната платформа https://www.greencity.bg/. Екологичното лого ще бъде предоставено след получаване на заявка от страна на съответното заведение и проверка на място, че е въвело мерки и отговаря на посочените критерии. Заявката може да попълните на посочения сайт.

Бонус за обектите, получили екологичното лого, е отличаването им на интегрираната туристическа платформа GoToBurgas (https://www.gotoburgas.com/), включването им в различни презентации, туристически маршрути и рекламни кампании на Общината.

Кампанията „Син етикет“ е част от проект „Повишаване на знанията за състоянието на морската среда“, изпълняван в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email