Внимание! Лесно се изгаря, използвайте слънчева защита

Кампания за превенция на слънчевите изгаряния „Слънце здравей”, в Бургас, насочва вниманието към грижата за кожата. В рамките на инициативата, която се провежда до Бункера в Морската градина, организирана от Общината, се предлагат консултации със специалисти от водещ бранд медицинска козметика.

„Кампанията е за превенция на слънчевите изгаряния, фокусирана върху слънцезащитата. Локацията, Бункерът в Морската градина на Бургас, не е избрана случайно, тъй като тук сме най-близо до плажуващите и морето. Искаме да припомним на хората, че трябва да се предпазват от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Пред вас са най-малките жители на Бургас, които изработват шапки от хартия, рисуват красиви оригами. Ако ще се излагат на слънце, те вече знаят, че им трябват шапка, шише с вода и слънцезащитен крем”, обясни Петя Чакърова, старши експерт превенции в отдел „Превенции и младежки политики”, Община Бургас.

Петя Чакърова, старши експерт превенции в отдел „Превенции и младежки политики“, Община Бургас

През летните месеци слънцето е силно и предизвиква слънчеви изгаряния. Критични са часовете от 11 до 16. Лъчите изгарят кожата, навлизат в дълбочина и увреждат важни нейни структури. Лесно се изгаря и поради това хората трябва да се научат да използват слънчева защита, съветваха посетителите консултантите на Bioderma.

Слънчевите изгаряния: Д-р Светослав Тодоров: Вятърът усилва действието на лъчите

Кампанията ще има още две дати, които ще бъдат обявени скоро, а целта е да обхване хора от различни възрасти.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email