Калкан пълен с хайвер залива пазар Краснодар

При посещение на рибен пазар Краснодар бе установено, че почти всички рибарски магазини изобилстват от пресен калкан. Цената варира от 20 до 30 лева за килограм. Това съобщи за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Рафи Янчев от Сдружение на риболовците „Бургаски езера“

Впечатление прави 7 килограмова риба пълна с хайвер!

Уловът на деликатесната риба е разрешен до 15- ти април, когато започва размножителния период, според нормативните разпоредби, които са в сила. Дотогава рибарите официално могат да влизат с лодките си в морето и да ловят калкана с мрежи.

Според специалисти в областа, с които бе извършена консултация, поради затоплянето на водите и глобалната промяна на климата, размножителният период на калкана е променен.

Голяма част от рибите, които се продават на пазара се установява наличие на хайвер.

Ние, от сдружение на риболовците “Бургаски езера” заставаме зад идеята да се променят датите на ежегодната забрана за улов на калкан от момента на началото на хвърлянето на хайвера, а не както е досега с фиксирана дата от 15 април!

Време е да се промени закона за забраната на улов на калкан!

Сдружение на риболовците “БУРГАСКИ ЕЗЕРА” разчита на дейни и отговорни хора, които споделят нашите ценности, за да изградим заедно един по-добър свят, в който природата и хората живеят в хармония и има благоприятна среда за всички!

източник: Сдружение на риболовците “Бургаски езера”

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email