И това лято бургаските деца няма да скучаят – езикови курсове и занимания по интереси предлагат в училищата

И през лятото децата няма да скучаят, тъй като в редица бургаски училища ще се проведат безплатни летни занимални, включващи различни езикови курсове, арт ателиета, занимания по математика и по интереси.

До края на юни бургаските училища – ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Епископ Константин Преславски“ и СУ „Йордан Йовков“, организират безплатни летни занимални за учениците от I до IV клас. В последните три училища занималните ще бъдат целодневни.

В ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Константин Петканов“ и ОУ „Елин Пелин“ летните занимални ще бъдат през юни и юли, а в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Равнец и в ОбУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“ ще продължат през юли и през август.

От 1 юли до 20 август в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Равнец ще се проведе лятна работа с ученици, които имат обучителни затруднения по български език и литература и по математика.

Центърът за подкрепа на личностното развитие предлага две летни занимални за ученици от 1- 4 клас с продължителност от 05 юни до 14 юли. Програмата на занималните е свързана с посещение на природни и исторически обекти, забавни игри, дидактически задачи, спорт, информационни технологии, четене, краезнание, изобразително изкуство и приложни дейности. По време на занималните ще бъдат посетени – БНР, Библиотеката, Научен център „ПланетУм“, БДЖ, РСПБЗН Бургас.

В украинския център в ДГ „ Райна Княгиня“ към ЦПЛР са организирани две групи в общностен център за деца на възраст 3-7 г., както и Център за споделено учене за ученици на възраст 8-14 г. по проект на Уницеф България и Община Бургас. Пак там ще се провеждат и курсове по български език за украински деца.

Над 600 бургаски деца ще участват през юли в безплатния летен курс по програмиране за начинаещи и напреднали на Община Бургас – „Coding Kids Burgas“. Начинаещите деца ще опознават света на технологиите чрез платформата „Scratch“. Преминалите първото обучение през априлската ваканция ще се обучават с Лего роботчета и „Scratch“, a най-напредналите ще изучават основите на „JavaScript“. Обученията ще се провеждат в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“, Конгресния център на Морска гара и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

От 26 юни до 21 юли ще се състои петата Лятна академия за деца и ученици към НХА – Филиал Бургас. Децата за пореден път ще имат възможност да творят под ръководството на студенти и преподаватели в партньорство с изявени художници, които ще предложат незабравими срещи с изобразителното изкуство. Академията ще обхване децата от 6 до 19 години, на които ще бъдат предложени занимания по компютърно проектиране и академично рисуване.

Всеки ден от 9:00 до 17:00 часа най-малките академици ще участват в пъстри приключения чрез различни творчески занимания в ателиетата на Филиала на НХА, в Морската градина, в Графичната база, в Културен център „Морско казино“, в Библиотеката и Регионалния исторически музей. Децата ще рисуват, моделират, ще посещават музеи и галерии, ще се забавляват. Таксата за участие в Лятната академия на Филиала на НХА в Бургас за половин ден е 15 лв., за цял ден /от 09.00 до 17.00 часа/ – 30 лв.

Целта на летните занимания е децата да прекарат едно незабравимо и вълнуващо лято, изпълнено с много забавления, нови знания и умения, а също и улеснение за родителите, които няма на кого да оставят децата през лятната ваканция, докато са на работа.

Подробна информация за летните школи и заниманията по интереси можете да намерите в прикачените файлове по-долу:

Списък летни занимални.docx

програма НХА.docx

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email