И през тази седмица Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще предложи на бургазлии и гости на града интересни и вълнуващи събития

И през тази седмица Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще предложи на бургазлии и гости на града интересни и вълнуващи събития.

Още във вторник, 21 ноември , от 18.30 часа там ще бъде представена книгата „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“, със съставители и гости Анна Лазарова и Светлозар Желев. Тя съдържа 42 лични разказа от хора, свързани с писането и литературата, за техните първи стъпки в четенето, книгите, които са ги вдъхновили и променили, както и техните анкетни карти с въпроси за нуждата от четенето и литературните им пристрастия. В тази книга ще намерите имената на забележителни български писатели, автори на съдържание, издатели, журналисти, млади творци и дори деца. Техните истории са едновременно личен пример, през призмата на който ни се иска да повишим интереса и вниманието към книгите и четенето.

Любов Кронева гостува в родния Бургас със своята нова книга „Хората са нежни“. Премиерата е на 23 ноември от 18.00 часа в конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката. Модератор на срещата ще бъде поетесата Любов Джунгурова. Кронева е сред разпознаваемите имена в съвременната българска литература със собствен повествователен стил и философска дълбочина на текста. „Хората са нежни“, ни въвлича във въртопа от страхове, догадки, теории, интриги и протести, през които животът си пробива път. Това е книга е за оцеляването.

Истории от бекстейджа – Късо кино в Библиотеката очаквайте на 24 ноември от 19.00 часа отново в конферентна зала „Акад. Константин Петканов“. Всички виждат какво се случва на сцената, под светлините на прожекторите, но малцина знаят историите извън тях. Всяка сценична индустрия си има бекстейдж. Там ще надникне публиката в търсене на най-откровените и неподправени истории, които остават скрити за нея.

Премиерно ще се прожектира филмът „Прослушване“, заснет в Холивуд от български екип. Ще бъдат показани и филми от САЩ, Полша и Норвегия.

Входът за всички събития е свободен!

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email