Инж. Виолета Илиева, началник на РИО-Бургас: Образователната система е изключително мобилизирана, като целта е електронната среда да достигне до повече деца

„Днес е вторият ден, през който протича обучението в електронна среда. Надявам се, че ентусиазма на всички участници в този процес ще се засили и увеличи, както и ще се разшири обхвата за тези училища, които вчера нямаха възможност да се включат в електронното обучение. От Министерството на образованието се прави всичко възможно да се ползват услугите на мобилните оператори, за да се постави wi fi в определин квартали. Подали сме пет за територията на Община Бургас, така че учениците които имат устройства да могат да се възползват от безплатен интернет“-това заяви за Общинско радио „Гласът на Бургас“ инж. Виолета Илиева-началник на РИО Бурга по повод старта на дистанционната форма на обучение в Бургас.

Тя каза още, че ще бъдат закупени допълнителни устройства за тези учители, които в момента нямат, за да могат от вкъщи да осъществяват своята дейност он лайн или с електронните платформи, които ползват. Възможностите на Министерството включват и до ден-два включване на системата в microsoft на около 800 000 хиляди точки за включване на учители и ученици от цялата страна. “ Правим всичко възможно и в регионална среда да създадем чрез различни телевизионни предавания да се даде един допълнителен стимул на учениците както и за родителите. Образователната система е изключително мобилизирана, като целта е електронната среда да достигне до повече деца. Там където няма такава и има някакви затруднения медиаторите ще доставят на място материали на хартиен носител. Нека родителите не ни критикуват. Отворени сме за всякакви предложения“-допълни още инж. Илиева.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email