Изложба разказва за 4-годишната история и първия випуск на НХА – филиал Бургас

 Това е 105-та изложба, реализирана от Филиала на Академията

В юбилейната 125-годишнина на Националната художествена академия, през юни завърши първият випуск бакалаври на Филиала в Бургас, който официално отвори врати през 2018 година. От 8 август, понеделник, пред алеята на Културен център „Морско казино” ще бъде позиционирана фотографска изложба от 24 пана. Експозицията е вдъхновена от първите четири години история на Филиала – богата хронология на учебния процес, изложби и събития. В нея намират място снимки на студентите от първия випуск бакалаври, завършили успешно своето образование.

Изложбата ще може да се разгледа до 31 август.

За създаването на Филиал Бургас, НХА получи съдействие и цялостна подкрепа от Община Бургас.

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас е първата изнесена самостоятелна структура на Академията в нейната история. Той е факт по силата на Постановление № 16 от 5 февруари 2018 г. на Министерския съвет. В него се обучават студенти по специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Мода“ и магистърските програми „Арттерапия“ и „Културно наследство на Българското Черноморие“.

Филиалът на НХА се помещава на втория етаж в модерната сграда на Магазия 1 в зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас и в Конгресния център на пристанището, където са изградени ателиета и лекционни зали за студентите, както и административни помещения.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email