Излезе от печат шестото издание на сборника с поезия и проза на ученици

Излезе от печат сборникът „Вяра, надежда и любов за децата на България“ с отличени творби в Националните конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос Воскресе – радост донесе“.

Организатори на конкурсите са Министерство на образованието и науката, РУО – Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас. По този повод разговаряме с Пепа Ангелова-директор на ЦПЛР-Бургас.

Учениците, взели участие в конкурсите, са от 1 до 12 клас от много градове и селища на страната. Техните стихове и разкази са предоставени на Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Произведенията са изпъстрени с много метафори, събития по действителен случай, с вяра и обич към Бог и светото православие, с любов към традициите на българския народ.

Съставители на  сборника са: редактор – организатор и учител в ЦПЛР Атанасия Петрова и коректор – директор на ЦПЛР Пепа Ангелова.

Посланията от творческия екип към учениците са да бъдат добри християни, да следват пътя, който са избрали и да имат много творчески успехи.

Съставителите изказват своята благодарност към Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий за доброто партньорство, благословението и финансирането на сборника за поредна година.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email