Изискват от болниците всеки ден да дават справки за нуждата от защитни материали и облекла

„Направихме среща с ръководството на Бургаското духовенство за провеждане на църковните празници. На всички църкви ще бъдат осигурени допълнително диспенсъри с дезинфектанти, ще бъде още веднъж обработена площта около самите църкви. Ще бъдат доставени мобилни мивки за допълнително хигиенизиране, като служители на ОД МВР и УКОРС са ангажирани за допълнителна безопасност. При добро време Бургаските духовници ще проведат църковните мероприятия на открито Очакваме съдействие и от останалите религиозни общности в Бургас. Двете католически църкви ще бъдат затворени, за Великденските празници“-думи на кмета Николов по време на брифинг на Общинския кризисен щаб. Ето и останалите дейности, които предстои да бъдат извършени:

В писмен вид ще се изиква от болниците всеки ден да дават справки за нуждата от защитни материали и облекла, медицински апарати и допълнителни съдействия от общинския кризисен щаб.

От днес са поръчани 600 шлема, те са раздадени в УМБАЛ-Бургас, ОД МВР и Бърза помощ. 3 600 защитни костюма, 1 500 са пристигнали, 500 са в УМБАЛ, 300 са в Спешен център и Бърза помощ и Комплексен онкологичен център. 1600 защитни хирургични престилки са поръчани: 600 са получените, 250 в УМБАЛ, 100 в Спешен център и Бърза помощ.

В пощенските клонове, в дните когато се раздават пенсииите ще има осигурени екипи от дезинфекционна станция и доброволци, които на всеки 2 часа ще обработват всички помещения с дезинфектанти.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email