Извънредните есета на Десислава Георгиева и едно родопско приключение

„Покрай пандемията от COVID-19 изгубих желание да пиша, вдъхнових се преди дни. Всичко, което ми се случи по време на извънредното положение, започна да излиза под формата на кратки есета, които качвам на страницата ми във Фейсбук.  Усетих, че много хора са преживели същото по начина, по който реагират на публикуваните текстове“,  това каза в ефира на радио „Гласът на Бургас“ Десислава Георгиева, журналист и отговорен редактор на сайта chernomorie-bg.com.

Припомняме, че тя издаде своята втора книга „Време без думи“, през септември 2018г. Съдържанието включва кратки стихове и миниатюри на български и турски език.

Към днешна дата първите две есета, от серия от теми, които я вълнуват по време на изолацията, са публикувани на страницата й. Ако успея да ги облека в подходящи думи, мога да помисля за по-сериозна форма“, обещава тя.  

От пандемичните есета, за които се отприщва буквално в последните дни, се впускаме в кулинарното приключение родопски клин. Кой би отказал? Чуйте рецептата в звуковия файл.


Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email